Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Blød PVC

PVC er en forkortelse for PolyVinylChlorid og findes både som hård og blød PVC. Hård PVC kan genbruges, mens blød PVC skal lægges på deponi, da det skader miljøet, hvis det ender i forbrændingsanlæggene.

Der findes mange slags plastik. PVC er en af dem og er en forkortelse for PolyVinylChlorid. PVC opdeles som regel i henholdsvis blød og hård PVC, der skal indsamles forskelligt.

Blød PVC er tilsat stoffer, der gør PVC’en blød. De mest almindelige blødgører i PVC er ftalater (udtales ’ta’lat). Ftalater kan skade dyr og planter i søer og have. Det er også mistænkt for at fremkalde allergi og ødelægge menneskers mulighed for at få børn.

Indholdet af ftalater gør, at industrien ikke kan genbruge PVC-en. Desuden fortæller navnet, at PVC indeholder klor. Hvis PVC blandes med restaffaldet fra husholdningerne og sendes til forbrænding, dannes der forurenende saltsyre. Det betyder at røgen skal renses med en stor mængde kalk, og at der så dannes en stor mængde miljøfarligt restprodukt fra forbrændingen. I stedet lægger man den bløde PVC på deponi.

Blød PVC bruges til baderinge, haveslanger, skriveunderlag og regntøj. PVC bliver også kaldt vinyl, og det bliver blandt andet brugt til gulve. Fordi PVC er svært at skelne fra andre plastiktyper, ender en del i almindelige skraldespande og dermed i forbrændingsanlæggene.

Den nemmeste måde at undgå dette er at lade være med at købe ting, der er lavet af blød PVC. Langt de fleste ting kan du købe i mere miljøvenlige materialer.

Del denne side med andre