Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Milekompostering

På nogle danske komposteringsanlæg komposterer man ved hjælp af ”miler”.

Ved milekompostering omsættes have- og parkaffald til kompostjord, vand og kuldioxid (CO2) i en lavteknologisk proces. Ved milekompostering bliver affaldet først delt ned i mindre stykker i en stor sønderknuser . Her bliver store, tykke grene knust ned til cirka tændstik-æskestørrelse. Bagefter bliver det nedknuste materiale lagt ud i nogle lange bunker. Bunkerne kalder man "miler".

Milerne kan være 2 til 4 meter høje. Personalet vender jævnligt affaldet med en gummiged og vander det efter behov. I midten af en mile når temperaturen op på cirka 70 grader. På den måde bliver plantesygdomme og ukrudtsfrø dræbt. Det tager 6-12 måneder at lave affaldet til kompostjord ved milekompostering. Jorden skal sorteres/sigtes, før den kan bruges som gødning og jordforbedring i haver og parker.

Del denne side med andre