Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Når containeren tømmes, køres glas og flasker til glasfabrikker, hvor glasset sorteres. Glasset bliver sorteret i hånden og ikke af maskiner. Derfor er det vigtigt, at man tømmer og skyller glassene, inden man kommer dem i glascontaineren.

Du skal passe på, at flaskerne ikke går i stykker, når du putter dem i glascontaineren. De hele flasker bliver sorteret i omkring 100 forskellige slags flasker. Flaskerne vasker man grundigt og bruger igen. Andet glas og glasskår bliver kørt til et glasværk. Her smelter man glasset og laver det til nye glas og flasker. På den måde får man mindre affald, og man sparer på de råstoffer, som man bruger til fremstilling af glas.

Glas laves af meget fint sand, og det kræver syv gange så meget energi at smelte det om til glas, frem for at genbruge glas. Man bruger også dobbelt så meget vand.

Gamle flasker og glas kan også bruges til at lave glasuld, der bruges til isolering af huse. Det sparer energi i forhold til at lave isoleringsmaterialer af sten.

Kopper og tallerkner lavet af porcelæn må ikke komme i glascontaineren, da det ødelægger glasproduktionen. Porcelæn skal i stedet afleveres på genbrugsstationen, da det blandt andet kan bruges under veje og som isoleringsmateriale.  

Kilder:

http://www.glasfakta.dk/viden/trends/glas/glasproduktion-i-danmark-fra-renaessancen-til-nu/

Mst.dk

Genanvendelse af glas og flasker

Artikel om genbrug

Indsamling af glas

Glas kan man bruge igen og igen. Derfor indsamler kommunerne glas, det glas som borgerne vil smide væk.

Quiz - dyb klogskab

Test din viden om genbrug