Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Genbrug af batterier

Vi bruger batterier i legetøj, biler, lommelygter og i mange andre ting. Et batteri er et lager af elektrisk energi. Energien er gemt i de metaller som batteriet er lavet af. Metallerne kan industrien bruge igen. Nogle af metallerne er giftige.

Et almindeligt batteri består af to forskellige metaller. Metallerne er sænket ned i en væske, som kan transportere elektrisk energi. Desuden kan der være tilsat andre stoffer, der skal hjælpe med at styre de kemiske reaktioner i batteriet.

Der er mange forskellige typer batterier, og de er ikke alle lige skadelige. Nogle af metallerne er farlige for miljøet. Det er blandt andet bly, kadmium, kviksølv og litium. Det er svært for almindelige borgere at kende forskel på batterierne. Derfor skal de afleveres det samme sted, og så bliver de sorteret. De fleste batterier kan genbruges, mens andre sendes til anlæg, der uskadeliggør de giftige væsker i batterierne.

Metallerne i batterierne kan industrien bruge igen. Det er let at skille de forskellige metaller i batterierne fra hinanden. En simpel metode er at hælde batterierne i en stor beholder. Her opvarmer man batterierne til 1.200 grader i 20 minutter. Ved at tilsætte forskellige kemiske stoffer kan man sortere for eksempel zink, kadmium, mangan og jern fra.

Tidligere deponerede man mange af batterierne, men det er ikke længere tilladt.

Del denne side med andre