Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Sådan bruger du plakatværkstedet:

Start med at vælge om du vil lave en plakat eller en præsentation.

Vælg en af rammerne i den størrelse og det format, du vil bruge (Word, PowerPoint, GoogleDocs eller OpenOffice).

Du kan naturligvis også vælge at bruge din egen baggrund.

Hent de tegninger eller billeder, som du vil bruge til dit projekt. Du kan også bruge dine egne fotos og tegninger.
Hvis du bruger andre billeder fra nettet, så husk, at mange billeder er beskyttet af loven om ophavsret. Dvs. at nogen ejer rettigheder - lige som med musik og film - og du kan få en bøde for at bruge billederne uden at betale.

Lav din plakat eller præsentation, som du plejer. Du kan frit ændre tekst og farver i alle dokumenterne, hvis du ønsker det.

Gode råd om en flot plakat og præsentation:

Når man laver en plakat eller en præsentation, er det for at dele noget information med andre. Derfor er det vigtigt at tænke på følgende ting:

Hvem er dit publikum?
Børn, unge, voksne? Har de ekspertviden, ved de lidt om emnet - eller er emnet helt nyt for dem?

Kan dit publikum forstå de ord du bruger?
Ellers kan det være en god idé at bruge nogle andre ord eller skrive nogle ordforklaringer. Du kan forklare svære ord til en præsentation - men det er sværere med en plakat, hvor der som regel ikke er en "tolk" med.

Brug gerne illustrationer
Billeder og tegninger er gode til at vise, hvad du mener - eller som "oversættelse" af svære ord.

Kan man læse teksten derfra, hvor dit publikum sidder/står?
Ellers må du gøre teksten større.

plakater er skriftstørrelse 24 eller større egnet. Overskrifter skal være større end resten af teksten. Hvis I skal skrive detaljerede informationer (fx hvor og hvornår man kan købe billetter, og hvad de koster), kan man godt bruge skriftstørrelse 18 - men folk gider ikke tage forstørrelsesglasset op ad lommen for at se vigtige informationer!
I kan også skrive fakta og informationer i en tekstboks med en farvet baggrund eller ramme. Så er der flere, der læser det.

Til præsentationer sidder folk ofte langt væk, og det kan derfor være nødvendigt med skrifttype 18 til alm. tekst. Husk at der ikke må være mere end 3-4 punkter på hvert dias. Del hellere informationerne op på flere sider. Så forstår folk det bedre.

Er tekstfarven tydelig ift. baggrundsfarven?
Lilla skrift på lyserød baggrund kan se flot ud - men er svær at læse. Det samme gælder grønne/blå, grønne/røde og gule/hvide - farver. Skift farverne, så teksten kan læses - enten på teksten eller på baggrunden.

Sæt evt. tekstbokse ind, hvis teksten er svær at læse. Så kan du ændre baggrundsfarven i boksen eller fraven på rammen.

Quiz - dyb klogskab

Hvad ved du om farligt affald?