Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

E. Dampkedel

Når affaldet brænder udvikles der varme og røg. Varmen fra røgen opvarmer vandet i en kedel oven på ovnen. Vanddampen fra kedlen bruges til produktion af elektricitet og fjernvarme.

Røgen fra ovnen har samme temperatur som inde i ovnen - altså omkring 1000 grader. Dermed har røgen et højt energiindhold, som bruges til produktion af strøm og fjernvarme.

Oven på ovnen findes en stor kedel, der indeholder flere rækker af rør, fyldt med vand. Kedlen rummer cirka 10-30.000 liter, som cirkuleres i et lukket kredsløb. Hvor mange liter vand der er i kedlen, afhænger af anlæggets, og dermed ovnens, kapacitet.

Røgen ledes op i kedlen, hvorved vandet i rørene opvarmes til 380 grader. Da vand som bekendt når sit kogepunkt ved 100 grader, begynder det at dampe.
Dampen når et tryk på 45 bar, og ledes videre til turbinen og varmeveksleren, hvor det bruges til produktion af strøm og fjernvarme.

Del denne side med andre