Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Henkastet affald

Dyr kan både komme til skade og dø af det affald, vi smider i naturen.

Der ligger mange glasskår i naturen. Det er ikke sjovt for hverken mennesker eller dyr at træde på et glasskår. For dyrene kan det være svært at rense såret, da de hele tiden går udenfor. Der kan derfor let gå betændelse i sårene. Du kan hjælpe dyrene ved at lade være med at smide glas i naturen.

Den værste fælde for dyr er alt det affald, vi smider i naturen. På meget af affaldet sidder der stadig madrester, og det tiltrækker dyrene.

Mus kan fanges nede i flasker og glas, for deres små fødder glider på de glatte glas. De kan også sidde fast i sodavandsdåser, fordi åbningen er så lille, at deres hoveder ofte sidder fast.

Fugle kan få ben eller vinger viklet ind i fiskesnører eller stumper af snor og net. Så kan de ikke flyve eller finde noget at spise. Elastikker kan også sidde fast omkring fisk eller fuglehalse. Så kan dyret dø af sult og tørst

Derfor skal du rydde op efter dig. Kan du bære din madpakke og sodavand ud i skoven, kan du også bære madpapiret og den tomme dåse eller flaske hen til affaldsbeholderne eller med hjem igen!

 

Fotos med henkastet affald

Artikel om henkastet affald

Affald i naturen: Nedbrydningstider

Nedbrydningstiden er den tid, det tager for en ting at forsvinde i naturen. Nogle ting forsvinder næsten med det samme. Andre ting kan ligge i mange hundrede år.

Quiz - dyb klogskab

Test din viden om papir