Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Artikler

Batterier

Et batteri er et lager af energi. Energien er gemt i de metaller, som batteriet er lavet af. Metallerne kan industrien bruge igen. Nogle af metallerne er giftige. Derfor skal batterier indsamles som farligt affald.

Energimærkning af sparepærer

Sparepærer bruger meget mindre strøm end almindelige pærer. Derfor kan man spare både strøm og penge på elregningen, hvis man skifter de almindelige pærer ud.

Elektronik i historien

Vi køber mere og mere elektronik, og vi smider mere og mere ud. I fremtiden vil vi smide endnu mere ud.

Indsamling af elektronik

Danskerne køber flere og flere ting. Derfor kommer der også hele tiden mere og mere elektronikaffald. Noget af det kan genbruges.

Lysstofrør og sparepærer

Der er sikkert masser af lysstofrør i loftet på din skole, og måske har I sparepærer derhjemme? De bruger mindre energi og holder længere. Derfor er det godt for miljøet at bruge dem. Men de indeholder kviksølv og er derfor farligt affald.

Genbrug af batterier

Meget elektronik indeholder batterier. Batterierne laver strøm, men når de ikke dur mere, skal de afleveres som farligt affald.

Brugen af elektronikting

Køleskabe, fjernsyn og dvd-afspillere bruger strøm. Nogle gange også selvom de er slukkede. Hvis alle husker at slukke rigtigt for strømmen, kan man spare mange penge.

Del denne side med andre